ҚМДБ өкілдері Павлодарлық" Атамекендегі " бизнеске Рамазан айындағы ережелер туралы айтып берді
Павлодар облысының кәсіпкерлер палатасында Қазақстан мұсылмандары діни басқармасының өкілдері бірінші кезекте тамақ пен сусындарға қатысты қасиетті Рамазан айында ауыз ашар рәсіміне қойылатын негізгі нормалар мен ережелерді түсіндірді.
"Қасиетті Рамазан айы жақындап келеді. Оның басталуымен мейрамханалар мен басқа да қоғамдық тамақтану орындарында ауыз ашар рәсімі өтетін уақытта бос орындар жоқ, барлық дерлік орындар бос емес. Біз мұндай кешкі асты қарапайым етуді ұсынамыз", - деді Павлодар облысы бойынша Қазақстан мұсылмандары діни басқармасының уәкілетті имамы, Мәшһүр Жүсіп атындағы орталық мешіттің бас имамы Жолдас Бердімұратов.
Ет өнімдерін өндіруші компаниялардың, дүкендердің, супермаркеттердің және басқа да объектілердің өкілдеріне ол ҚМДБ-ға ауыз ашардағы үстел қандай болу керектігі туралы түрлі сұрақтар келіп түсетінін хабарлады.
"Шариғатта тағамдарға қатысты белгілі бір ережелер бар. Саудаға қатысты бір нәрсе айта аламын: ет бөлімдерінде жылқы еті, қой еті мен сиыр еті шошқа етімен бірге сатылмауы керек", - деді діни қызметкер.
Пікір қалдыру:
Пікірлер: